WELL-BEING IN UTAH’S CANYONS

Bent u op zoek naar een unieke roadtrip die avontuur, grandioze natuur met epische uitzichten, cultuur en authenticiteit combineert? Samen met nog een aantal once-in-a-lifetime excursies, originele overnachtingen en gastronomische pauzes die we voor u in petto hebben? Herbron uzelf in ’s werelds indrukwekkendste natuur en ervaar momenten van welzijn en intens geluk!

Odoo • Image et Texte

Het zuidwesten van de Verenigde Staten staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden, uitzonderlijke buitenactiviteiten en verbluffende kleurenspektakels. Ontdek Utah’s majestueuze natuur en de vijf spectaculaire nationale parken, bijgenaamd de “Mighty 5”, elk met zijn eigen schoonheid en magie.

Laat u door UTAH verrassen!

Heenvlucht met als bestemming de USA. U landt in de hoofdstad van het entertainment, Las Vegas. Pik uw huurwagen op en begeef u richting de neonlichten naar de wereldberoemde Las Vegas Strip. ’s Avonds kan u van het ene naar het andere extravagante casino en themahotel hoppen en het bruisende nachtleven ontdekken.

Vandaag verlaat u de stad en duikt u meteen in het hart van een grandioze natuur en een van de mooiste parken van het land: Zion National Park. Dit natuurpark, door de eeuwen heen gebeeldhouwd door water, bestaat uit diepe canyons, kleurrijke kliffen en biedt epische uitzichten achter elk hoek.De magische en dramatische sfeer die er hangt en de kracht en de schoonheid van de natuur zullen vast en zeker een diepe indruk achterlaten. Het zal u dan ook niet verbazen dat het park bekend staat om zijn prachtige wandelroutes en dat dit een van de beste manieren is om het park te ontdekken.  Ook avontuurlijke activiteiten mogen niet ontbreken op uw programma! Of u nu met de familie, een stel vrienden of als koppel reist, rust of avontuur zoekt, Zion heeft voor elk wat wils!   Tip: als eerste benadering van dit park, raden we u de welbekende Emerald Pools wandeling aan, een van de meest populaire in het park en ideaal voor gezinnen.  U kunt ook een fiets huren en de Pa’rus Trail volgen. Zin in meer? Zion biedt een waaier aan activiteiten zoals canyoning, muurklimmen, paardrijden, … en zelfs een helikoptervlucht!

 

Vandaag heeft u een hele dag om dieper in dit majestueuze park te trekken. Neem rustig de tijd en ontdek een wereld vol indrukwekkende rotsformaties, torenhoge kliffen en een adembenemend landschap dat door de Virgin River werd uitgeslepen. We raden u aan de starten met een van de meest spectaculaire wandelingen van Zion: The Narrows. Wij zorgen voor de juiste uitrusting, u hoeft enkel te genieten! Deze wandeling brengt u naar de prachtige vallei om een moment van puur geluk te ervaren: voeten in het water, soms meer, volgt u de loop van de Virgin River op uw eigen tempo in een smalle kloof omringd door een prachtig landschap! In het hart van de Narrows is het alsof dit park enkel aan u toebehoort. Al wie een even unieke maar sensationelere ervaring wenst, kan zich ook nog aan Angels Landing wagen. Ervaren wandelaars zonder hoogtevrees zullen een mythische wandeling beleven. Aan de top wordt u beloond met het adembenemend landschap over de canyon. Zion zal u dankzij zijn diversiteit aan activiteiten ongetwijfeld weten te bekoren.

Voor u de panoramische route UT-9 neemt richting Bryce, raden wij u nog een laatste stop aan. De Canyon Overlook Trail, een korte wandeling, biedt een prachtig uitzicht over Zion. De perfecte gelegenheid om afscheid te nemen. Wedden dat u terugkomt? Bij het naderen van Red Canyon langs de Scenic Highway, vangt u de eerste glimp op van het kleurenpalet dat u vandaag gaat ervaren. Aankomst in Bryce met zijn unieke aardpiramides. Deze miljoenen jaar oude en mysterieuze rotsformaties, ook wel hoodoos genaamd, vormen samen kleurrijke natuurlijke amfitheaters. Adembenemend mooi! Aan het einde van de dag moet u absoluut de zonsondergang vanaf Sunset Point zien! Vul uw longen met de zuivere lucht, en observeer ‘s avonds het adembenemend Melkwegstelsel. Zo zag u ze nog nooit… een must voor elke liefhebber van fotografie, amateur of professional.


 

Start de dag met een prachtige zonsopgang aan Sunrise Point. Gouden stralen verlichten er de hoodoos en versterken de rode en oranje tinten van het reeds spectaculaire landschap. De zonsopgang boven Bryce Canyon is één van de mooiste ervaringen waar u getuige van kan zijn. Nadien raden we u een wandeling aan in het hart van het adembenemend amfitheater van Bryce.De mogelijkheden om dit spectaculaire park te verkennen zijn eindeloos, maar de beste manier om de puntige, ruwe vormen te bekijken is volgens ons tijdens een wandeling. Wij raden de combinatie aan van de Queen’s Garden Trail met de Navajo Loop, de ideale lus om de spectaculaire rotsformaties van dichtbij te bewonderen. De wandeling neemt u onder meer langs Thor’s Hammer, de meest gefotografeerde hoodoo van het park. Nadien, koers richting Boulder op de Scenic Byway 12 en één van de mooiste panoramische routes van het Amerikaanse Westen. Langs deze mooie reisweg ziet u Kodachrome Basin State Park, Escalante Petrified Forest State Park en Grand Staircase-Escalante National Monument.


Verken de serene omgeving voordat u Boulder verlaat. Ten noorden van het Grand Staircase-Escalante National Monument loopt een kleine rivier, de Calf Creek, die een immense kloof heeft uitgehouwen en via de prachtige Lower Calf Creek Falls waterval naar beneden stort. U kan eveneens een stop doen in het Anasazi State Park met de ruïnes van een dorp van de vroegere Pueblocultuur. Reis daarna door richting Torrey, de ideale uitvalsbasis om Capitol Reef National Park te ontdekken. Hier vindt u een verzameling van indrukwekkende koepels, hoge monolieten en zandstenen rotsen. Dit prachtige park heeft alles om u te bekoren en wordt vaak ten onrechte overgeslagen. Een unieke kans om het park praktisch voor u alleen te hebben! Vanavond heeft u de mogelijkheid om in een uitzonderlijke accommodatie te verblijven: kies voor luxehutten, een authentieke indianen tipi of een traditionele Conestoga wagon (mits toeslag en beschikbaarheid), allen op steenworp van het park en zijn fenomenaal landschap!


client
client

 

Ontdekking van Capitol Reef nationaal park met zijn 3 unieke districten: Fruita, Cathedral Valley en Waterpocket District. Gezinnen zullen het liefst beginnen in het Fruita district. Fruita is eenvoudig te bereiken en biedt vele indrukwekkende uitzichtpunten en prachtige wandelingen zoals de Cassidy Arch Trail.  U wandelt er in een ware oase omringd door veelkleurige kliffen en hoge monolieten. Plan een stop in een plaatselijke boomgaard om fruit te plukken, een originele activiteit om met het gezin te doen. Geniet van een gastronomische pauze om een heerlijk stuk zelfgemaakte taart te proeven in het hart van Capitol Reef. De reisweg leidt u naar verschillende andere locaties zoals Gooseneck Overlook, Petroglyphs en Hickman Bridge, een prachtige natuurlijke boog. Iets verder, in Capitol Gorge, heeft u de keuze uit twee wandelingen: Capitol Gorge Trail, gemakkelijk en voor alle niveaus, en Golden Throne Trail, voor meer ervaren wandelaars.  


client

HICKMAN BRIDGE

Een gemakkelijke wandeling van 1 uur die u onder een indrukwekkende natuurlijke boog leidt   

client

UT24

Langs deze route ontdekt u talrijke overblijfselen uit de 19de eeuw: Gifford House, Fruita Schoolhouse, Behunin Cabin. Aan Goosenecks Overlook vindt u een bijzonder mooi uitzichtpunt over de canyon.

client

paardrijden

Een paardrijtocht doorheen het majestueuze landschap van Fishlake National Forest, juist naast Capitol Reef National Park

client

CATHEDRAL VALLEY SAFARI

Dit avontuur per 4x4 brengt u tot in het meest noordelijke gedeelte van het natuurpark. U ziet er spectaculaire rotsformaties zoals Temple of the Sun en Temple of the Moon. Een unieke kans voor liefhebbers van fotografie!

Vandaag verlaat u Capitol Reef richting Moab, de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde parken van Arches en Canyonlands. Het zal u ook niet verbazen dat deze ruige landschappen gekozen werden om delen van iconische films zoals Thelma & Louise, Indiana Jones and the Last Crusade en vele westerns met John Wayne op te nemen. Onderweg kunt u stoppen bij Green River. In Moab, bekend als een paradijs voor buitensporten, zullen actieve reizigers in de wolken zijn: raften, mountainbiken, paardrijden, klimmen, kajakken, vliegen met een vliegtuig of helikopter… De keuze is groot. Als u op zoek bent naar een ontspannende activiteit om met het gezin te doen, probeer dan een stand-up paddleboard op de Colorado River. Of ga gewoon lekker luieren bij het zwembad van het hotel.


client

RAFTeN

Ontdek de legendarische Colorado rivier tijdens een rafting-avontuur. Ook Geschikt voor gezinnen. Keuze uit verschillende lentes en variaties.

client

4X4

Een begeleide tocht per jeep waarbij u meer leert over de geschiedenis, de archeologie en de geologie van dit wereldberoemde nationaal park.

client

FIETSTOCHT

Fiets op de Courthouse Loop langs een steile klif - die u een prachtig uitzicht biedt over The Windows sector-, of verken Klondike Bluffs en treedt in de voetsporen van de dinosauriërs.

client

VLUCHT

Dit avontuur schenkt u een spectaculair uitzicht over de Courthouse Towers, Devils Garden en Delicate Arch. Juist buiten het park ziet u ook nog de Fisher Towers, de machtige Colorado rivier en Castle Valley.

Arches … de naam kondigt de ontdekking van vandaag al aan. Dit nationale park herbergt meer dan 2000 natuurlijke bogen die zijn gebeeldhouwd door erosie. Begin uw bezoek vroeg en u zal dit schitterende park praktisch voor u alléén hebben.  Ga naar Wolfe Ranch, het startpunt van de beroemde wandeling om Delicate Arch te bereiken, het symbool van het park. Wacht geduldig tot de zon opkomt. De boog wordt verlicht en het is alsof hij begint te gloeien, een moment om stil van te worden. Op het programma staan ook nog andere parels zoals Devils Garden, Balanced Rock, The Windows, Double Arch, Landscape Arch en ook nog Sand Dune Arch. Als het donker is, zullen fotografen en astronomen, zowel nieuw als ervaren, als het ware in de hemel zijn. Arches is één van de meest opmerkelijke locaties op aarde voor het bekijken van de sterren.


Deze dag staat in het teken van een bezoek aan het prachtige Canyonlands. Het park bestaat uit drie sectoren: Island in the Sky, The Needles en The Maze.  Canyonlands nationaal park, gelegen aan de samenvloeiing van de Colorado rivier en de Green River, biedt een van de mooiste landschappen van het Amerikaanse Westen. We raden u aan om de dag door te brengen in Island in the Sky: daar waar de sublieme kracht van de natuur er als het ware de aarde verscheurd heeft zo ver het oog rijkt. Sta Sta vroeg op voor een wandeling naar Mesa Arch en u wordt beloond met een fantastisch spektakel bij zonsopgang! Hierna ontdekt u Whale Rock, Upheaval Dome, Shafer Canyon Overlook, Green River Overlook en Grand View Point Overlook. 


client

ISLAND IN THE SKY EN 4X4

Een avontuurlijke excursie in het Island in the Sky District. Volg de haarspeldbochten van het stoffige Shafer Trail tot aan de lager gelegen rivier.

client

CANYONLANDS NATIONAL PARK SCENIC FLIGHT

Maak een onvergetelijke vlucht van 1 uur over Island in the Sky. Ontdek hoe de Colorado en de Green River zich in dit immense rotslandschap en door de eeuwen heen een weg hebben gebaand.

client

NEEDLES DISTRICT CHESLER PARK

Bezoek het minder toeristische The Needles district tijdens deze begeleide excursie. Verwacht u aan spectaculaire canyons en serene uitzichten.

client

MESA ARCH

Na een korte wandeling van 15 min wordt u beloond met een schitterend uitzicht aan Mesa Arch, het embleem van het park. Bij zonsopgang is het kleurenspektakel bijzonder mooi.

 

Na Moab te hebben verlaten raden we u een stop aan bij het Newspaper Rock State Historical Monument, een van de grootste rotstekeningen, om de cultuur van de eerste volkeren van deze gebieden te begrijpen. Voorzie een stop aan Forrest Gump Point op de US-163 aan Mile Marker 13, daar waar in de film Forrest zijn tocht stopzette en rechtsomkeer maakte. Het is de perfecte plek om de legendarische US-163-weg te fotograferen met de rotsen van Monument Valley op de achtergrond. Niet veel later betreedt u het land van de Navajo indianen, en bezoekt u West Mitten Butte, East Mitten Butte, Merrick Butte. U ervaart hier iets mystieks en unieks, en aanschouwt panorama’s die vereeuwigd zijn op het scherm door de vele westerns. Wacht op zonsondergang, een magisch moment dat u niet mag missen.

Een langere reisweg vandaag leidt u naar het bruisende Saint George. Neem juist voor u toekomt zeker wat tijd om één van Utah ’s verborgen parels te ontdekken langs de minder betreden paden...: Yant Flat of Candy Cliffs. Het landschap is er bijzonder mooi en dankzij de hoge ligging geniet u van wat wel een oneindig uitzicht lijkt. Tracht ook nog de Turtle Shell zone te bereiken, meer dan de moeite waard! In Saint George vindt u tal van activiteiten om een onvergetelijke dag te beleven. Laat u verwennen in een wellness of bezoek het Tuacahn Amfitheater. Dit openluchttheater heeft als achtergrond majestueuze rode rots kliffen. Fabelachtige akoestiek en spektakel gegarandeerd!

* Glamping extensie: Maak een tussenstop dichtbij Lake Powell en logeer in luxueuze tenten onder de prachtige sterrenhemel. De ideale locatie om Lake Powell, Antelope Canyon, Horseshoe Bend en meer te ontdekken. Contacteer ons voor meer informatie.


client

YANT FLAT OF CANDY CLIFFS

client

TUACAHN AMPHITHEATRE

Alvorens richting Las Vegas in Nevada te rijden, is er nog een allerlaatste juweeltje van Utah om te ontdekken: Snow Canyon State Park. Het biedt een prachtige combinatie aan kleuren en rotssoorten met zwarte sporen van lavastromen, versteende zandduinen en lavatunnels! De avontuurlijke wandelroute Lava Flow Overlook Trail, doorheen 3 lavatunnels, is aan te raden, alsook de Petrified Dunes Trail, volgens de lokale bevolking de kleine lokale ‘The Wave’. Vandaag zal u de natuur verlaten en koers zetten naar Las Vegas, maar de Mighty 5 zullen voorgoed in uw geheugen en hart gegrift blijven… Er bestaat geen andere plek op aarde waar u zo’n ontzettend mooie roadtrip kan ervaren als in de nationale parken van Utah!

Maak van deze laatste dag gebruik om nog even te shoppen en souvenirtjes te kopen. Bezorg uw huurwagen terug aar de luchthaven en neem uw terugvlucht met als bestemming België.